Tuesday, 3 March 2015

Yang asli itu memang umphhhhh



Gitu kan tajuk entry kali ini. Hehehe... Sebab bulan ni promo ESP, Raiza akan kongsikan lebih banyak fakta tentang ESP yang mungkin uols tak tahu atau terlupa.... ;-)

Nutritionist Shaklee kata, ESP ni sangat asli dan halus. Untuk mendapatkan keaslian rasanya, tak perlu di tambah dengan perasa lain. Macam Raiza memang suka rasa asli kacang soya. Jadi, Raiza memang tidak campur dengan perasa lain. Sekarang ni cuma minum ESP yang di bancuh sedikit pekat, so akan dapat rasa keaslian kacang soya yang lazat. Selalunya Raiza akan bancuhkan 3 scoop ESP bersama 400 ml air untuk dapatkan rasa asli kacang soya ni. Cubalah, sedap tau.

Kenapa ESP / kacang soya Shaklee?
Tidak di nafikan, kacang soya yang di ambil secara berlebihan akan memberikan mudarat pada kesihatan. Tetapi harus di ingat, kesan mudarat pada kesihatan ialah berpunca dari kacang soya GMO (Genetically Modified Organism). Kebanyakan soya atau air soya  di pasaran memang jenis GMO sebab untuk memenuhi kehendak pasaran.

Tetapi ESP Shaklee tidak menggunakan kacang soya GMO. Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), di mana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses. Tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Sebab itulah ESP Shaklee sangat berbeza dengan produk kacang soya yang lain. Sentiasa selamat di gunakan. Apa pun, bersedarhanalah yer. Janganlah pulun satu tong sehari. Dan pastikan pengambilan air masak mencukupi untuk keperluan tubuh masing-masing sehari. Kalau tak cukup air, kesian kat buah pinggang. Terpaksa berkerja keras. Jadi, bersederhanalah... Jangan terlalu taksub nak cantik, maka sanggup minum satu tong sehari. Maklumlah bulan ni kan dapat beli dengan harga yang jauh lebih murah.. hehhehe...






Berminat produk suplemen? Perlukan konsultasi? Jangan segan hubungi saya.
PM | Whatsapp 012 3917458
SID : 926943

0 comments:

Post a Comment